Besplatni sportovi za đake

18:09:00 11.09.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Besplatan rekreativni sport za đake osnovnih škola na teritoriji Novog Sada, osmišljen u okviru programa „Školske sale vratiti deci”, trebalo bi da počne tokom ovog polugodišta, rekao je za Dnevnik član Gradskog veća za sport i omladinu Predrag Svilar. U toku je konkurs za izbor ljudi iz sporta koji će voditi te besplatne programe, a za odabir najboljih kadrova zadužena je komisija Sportske asocijacije Novog Sada (SANS).

Besplatni sportovi za đake

foto: novisad.rs

– Projektom je predviđeno da utorkom i četvrtkom od 19 do 22 sata u školskim salama bude isključivo besplatan rekreativni sport za đake. Ostalim danima tokom nedelje, ponedeljkom, sredom i petkom, škole će imati pravo da izdaju sale u komercijalne svrhe, ali s tim da su ih gradonačelnik Miloš Vučević i Gradska uprava za sport i omladinu obavezali na to da i ti komercijalni termini budu namenjeni đacima osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. To znači da će školske sale đacima biti na raspolaganju od 19 do 22 sata svakog radnog dana - kazao je Svilar.
List navodi da će najmlađi Novosađani moći da se bave u gotovo svim školskim salama na teritoriji grada. Pošto nisu sve sale istog gabarita, sportovi su raspoređeni po njihovim kapacitetima pa će u nekim školama biti besplatnih treninga košarke dok u drugima neće. Ali će zato svako dete moći da ode u bilo koju školu i da trenira sport koji želi.

Izvor: Dnevnik

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

mrvica

, *.dynamic.sbb.rs

Deca iz Ledinaca s tugom čitaju ovu vest, zato što salu za fizicko ni ove školske godine nisu dočekali. Nekome očigledno ne odgovara da ulaže u mala mesta u okolini Novog Sada, i pored toga što su Ledinci iznedrili jednog Miličića, Ristića itd.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?