Besplatni udžbenici za prvake u Novom Sadu

17:07:00 09.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Na inicijativu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića svim učenicima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji grada Novog Sada biće obezbeđeni besplatni udžbenici.

Besplatni udžbenici za prvake u Novom Sadu


Na osnovu Programa korišćenja sredstava za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu, koji je donelo Gradsko veće, za nabavku udžbenika svim prvacima, koji to pravo nisu ostvarili putem Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, predviđeno je 25.700.000 dinara, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

Takođe, na osnovu pomenutog programa učenici prvog razreda dobiće na poklon „Prvarice“ i „Azbučne dobrodošlice“, najboljim novosadskim đacima osnovnih i srednjih škola biće finansirana poseta Srpskoj kući na Krfu, a Grad će finansirati i organizovane posete Narodnom muzeju u Beogradu i Pozorištu mladih u Novom Sadu, učenicima novosadskih osnovnih i srednjih škola.

Za realizaciju Programa korišćenja sredstava za viši kvalitet obrazovanja i vaspitanja za 2019. godinu, ukupno je namenjeno blizu 72 miliona dinara.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 46%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 2 m/s, SW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?