Besplatni ultrazvučni pregledi dojki u Kisaču i ispred Promenade

08:09:00 30.09.2023, Komentara: 0

Novi Sad - Besplatni ultrazvučni pregledi dojki biće održani danas i sutra ispred mesne zajednice u Kisaču, a u ponedeljak, 2. i u utorak, 3. oktobra ispred Tržnog centra „Promenada“. Besplatni pregledi će se svih dana raditi od 12 do 18 sati.

Prijave će biti moguće na licu mesta od 11.30 do 12 časova, a prednost će imati žene koje nikada nisu bile ili nisu bile duže od dve godine na ultrazvučnom pregledu dojki.

Besplatni ultrazvučni pregledi dojki u Kisaču i ispred Promenade


Pregledi su deo projekta „Prevencija raka dojki - Budi hrabra 2“, koju organizuju Asocijacija za unapređenje zdravlja, Udruženje „Žena uz ženu“, uz podršku Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada.

Žene od 25 do 45 godina imaće mogućnost da obave ultrazvuk dojki u specijalnom vozilu koje će biti postavljeno ispred dve navedene lokacije.

Žene koje budu došle na pregled dobiće i edukaciju za samopregled dojki i zdravstvene savete od tima lekara specijaliste radiologa i master strukovne medicinske sestre.

Predsednica Asocijacije za unapređenje zdravlja Vesna Imbronjev ističe da je cilj akcije da se žene oslobode straha od odlaska na preglede i da se podigne svest žena o značaju prevencije faktora koji utiču na nastanak raka dojki.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
10°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 1011.5 mb
Vetar: 3 m/s, E
Pon 11° - 28° Sunčano
Uto 12° - 27° Jak vetar

Anketa

Treba li poništiti izbore?