Besplatni ultrazvučni pregledi štitne žlezde ispred Promenade

09:06:00 05.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađani i Novosađanke ovih dana imaju priliku da besplatno urade ultrazvučni pregled štitne žlezde. Pregledi se obavljaju ispred Promenade svakog dana do 8. juna od 13 do 19 časova. A zbog velikog interesovanja, potrebno je doći po broj između 12-12.30 časova.

Besplatni ultrazvučni pregledi štitne žlezde ispred Promenade


Vesna Imbronjev, predsednica Asocijacije za unapređenje zdravlja, kaže da je akcija počela 3. juna i da je za dva dana pregledano 222 naših sugrađana.

– Kao endokrinološko oboljenje, bolesti štitne žlezde su odmah iza bolesti dijabetesa. To nam govori o tome koliko je to jedna značajna mala žlezda, u obliku leptira, u našem organizmu o kojoj treba da vodimo računa. Najčešće kada dođe do tegoba, onda je bolest već uzela maha. Zato nam je od izuzetne važnosti da radimo rani skrining, odnosno ultrazvučne preglede štitne žlezde. Žene se često javljaju kod lekara kada naglo počnu da dobijaju kilograme, dolazi do simptoma kao što su suva koža koja se peruta, promena raspoloženja – rekla je Vesna Imbronjev.

Ona je pozvala sve žene i muškarce koji mogu da dođu na pregled iako nemaju tegobe, jer je ovo skrining. Za pregled ne postoji starosna granica.

Najavila je i da će ova Asocijacija u oktobru organizovati skrining dojke.

Akciju organizuje Asocijacija za unapređenje zdravlja, uz podršku udruženja „Heroine“ i Uprave za zdravstvo Grada Novog Sada, a u cilju unapređenja zdravlja Novosađana.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?