Betanija domaćin kongresa o akušerskoj anesteziji

19:09:00 17.09.2015, Komentara: 1

Novi Sad - Lekari koji dolaze iz Amerike na skup posvećen akušerskoj anesteziji biće gosti Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine do kraja sledeće nedelje.ke

Ovo je jedna od dve godišnje Škole akušerske anastezije u ovoj ustanovi, koje će biti organizovane dva puta godišnje, u junu i u septembru.

Betanija domaćin kongresa o akušerskoj anestezijiFoto: Blic (Robert Getel)

Kybele organizacija je donela odluku da sada Klinika za ginekologiju i akušerstvo zauzimamo važno mesto u njihovim projektima, te su se potrudili da jedan sastanak oni sponzorišu.

Sada se organizuje “5thAnnualSchoolofObstetricAnesthesia”, u saradnji sa Sekcijom za ansteziju, intenzivnu terapiju i terapiju bola Srpskog lekarskog društva, Srpskim aktivom akšerskih anesteziologa i američkom organizacijom Kybele.

Teoretski deo je planiran za sutra i prekosutra u Novom Sadu. Gosti su eminentni predavači iz Amerike, iz četiri različite klinike- iz Njujorka, Nju Hevena (sa Jejl univerziteta), Nešvila (Vanderbilt univerziteta) i Vejk Foresta (Wake Forrest univerziteta). Predavanja su posvećena trudnicama visokog rizika. Pored njih, planirani su predavači iz Novog Sada, Beograda, Niša, Zagreba (Hrvatska) i Banja Luke (Republika Srpska).

Dr Ivan Veličković, glavni koordinator kursa za Kybele, biće gost, gde će, sa timom ostalih profesora akušerske anestezije, kao i prethodnih godina raditi sa našim lekarima u porođajnoj i operacionoj sali.

Inače, u toku poslednje godine na Klinici je došlo do povećanja broja epiduralnih analgezija za porođaj, kao i broja carskih rezova, koji su urađeni u spinalnoj anesteziji.

"To je, nedvojbeno zasluga naših gostiju, kao i entuzijazma koji su preneli na naše lekare", poručuju u Betaniji.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Naselje

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Bravo dr Pujic:-)


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?