Bez letovanja više od polovine građana

09:07:00 08.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Više od polovine građana Novog Sada (55%) ove godine neće ići na letovanje, a kao glavni razlog za to navode nedostatak novca, pokazalo je istraživanje agencije Ninamedia. Najviše onih koji će ići na letovanje za svoj odmor bira Grčku i u proseku planira da potroši 351,58 evro po osobi.

Marko Maslać ima četvoročlanu porodicu. Kaže da ove godine neće ići na letovanje jer nemaju novca.

- Odvešću decu kod roditelja na selo, bar će biti na čistom vazduhu. Čak i kada bismo otišli na skromno letovanje na moru u neki od kampova u Crnoj Gori potrošili bismo više od dve plate, a to je nešto što zaista ne možemo da priuštimo - kaže Maslać.

Ispitanici koji neće ići ili ne znaju da li će ići na letovanje, njih 65 odsto, kao glavne razlog za to navode finansije (40,3%). Manji broj građana, 14,5 odsto, navodi privatne razloge, koji se odnose na renoviranje kuće, postojanje vikendice, održavanje trudnoće, decu.., dok 5,6 odsto ne može da dobije godišnji odmor.

Bez letovanja više od polovine građana

- U manje od dva odsto slučajeva u istraživanju se javljaju odgovori koji se odnose na godine, zdravstvene razloge, obaveze na fakultetu ili nepostojanje želje za letovanjem - kaže Tijana Zubić, direktorka korporativnih komunikacija Ninamedije.

Istraživanje je pokazalo da će u Grčku ići 14,5 odsto Novosađana, 7,6 odsto građana letovaće u Crnoj Gori, 3,9 odsto unutar granica Srbije, Hrvatska je izbor za 3,1 odsto Novosađana, dok će u Turskoj letovati svega 1,4 odsto građana Novog Sada.

Ipak, u turističkim agencijama u Novom Sadu jednoglasno kažu da ove godine nije zabeleženo manje interesovanje građana za letovanja u odnosu na ranije godine, posebno ne za letovanje u Grčkoj, za koju bez obzira na krizu, od putovanja niko nije odustao. Tome najviše doprinose povoljni aranžmani, gde se može letovati i po ceni nižoj od 100 evra početkom ili krajem sezone.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Sumaglica
11°
Vlažnost: 94%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?