Bez nastave u većini novosadskih škola, u nekima časovi odeljenskog starešine i psihološko-pedagoški rad sa učenicima

08:05:00 05.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Zbog tragedije koja se dogodila u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ od danas je trodnevna žalost u Srbiji. Zastave su spuštene na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem pošte minutom ćutanja. U većini novosadskih škola danas je obustavljena nastava, u nekim će časovi biti prilagođeni situaciji, odnosn biće organizovani časovi odeljenskog starešine i psihološko-pedagoški rad sa učenicima, ali ima i onih škola u kojima je planirano da se nastava održava redovno.

Bez nastave u većini novosadskih škola, u nekima časovi odeljenskog starešine i psihološko-pedagoški rad sa učenicima

Predsatvnik Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine za Novi Sad Martin Mihailović potvrdio je za 021.rs da u školama članicama ovog sindikata neće biti nastave i dodao da će najverovatnije i veliki broj škola koje nemaju sindikate obustaviti nastavu.

Škole iz ovog sindikata koje su obustavile rad su Gimnazija „Laza Kostić“, Elektrotehnička škola „Mihajlo Pupin“, Saobraćajna škola „Pinki“, Škola za dizajn „Bogdan Šuput“, OŠ „Jovan Dučić“ i OŠ „Nikola Tesla“. Članice ovog sindikata su i škole u prigradskim naseljima, OŠ „Ljudovit Štur“ u Kisaču i OŠ „Ivo Andrić“ u Budisavi.

Nastave neće biti ni u OŠ „Prva vojvođanska brigada“, OŠ „Branko Radičević“, Srednjoj mašinskoj školi, OŠ „Kosta Trifković“, OŠ „Vasa Stajić“, Tehničkoj školi „Mileva Marić Ajnštajn“, OŠ „Đorđe Natošević“, OŠ „Dositej Obradović“, OŠ „Đura Daničić“, OŠ „Jožef Atila“, OŠ „Petefi Šandor“ i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Sremskoj Kamenici.

Redovne nastave neće biti u Medicinskoj školi „7. april“ i u Gimnaziji „Isidora Sekulić“, ali će biti organizovani časovi odeljenskog starešine i psihološko-pedagoški rad sa učenicima.


Danas sednica Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama


Za danas je u Novom Sadu zakazana i sednica Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama, a u planu je da nadležni i tim stručnjaka detaljno razmotre stanje bezbednosti u novosadskim školama.

Mobilni tim za dodatnu podršku prosveti, odnosno koordinaciono telo u Gradu Novom Sadu, održaće vanrednu sednicu u 14 časova. Gradonačelnik Novog Sada, načelnik policije, predstavnici Centra za socijalni rad, Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ i član Gradskog veća zadužen za obrazovanje, nakon procene stanja, fokusiraće se na detaljne oblike prevencije.



Izvor: novisad.com, 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
21°
Vlažnost: 69%
Pritisak: 1000.9 mb
Vetar: 6 m/s, S
Čet 14° - 24° Poslepodnevni pljuskovi
Pet 13° - 19° Pljusak i grmljavina

Anketa

Treba li poništiti izbore?