Bez spomenika biciklizmu

13:06:00 07.06.2017, Komentara: 0

Novi Sad – Novi Sad, ipak, neće dobiti spomenik biciklizmu. Naime, članovi Saveta za kulturu nisu prihvatili inicijativu Kluba ljubitelja biciklizma „Eko Kurir“ i Udruženja građana za multimedijalnu delatnost „Noa Kuf“ za postavljanje spomenika koji simbolizuje duh biciklizma u Novom Sadu. U saopštenju Skupštine grada Novog Sada nije naveden razlog odbijanja ovog predloga.

Bez spomenika biciklizmu

S druge strane, na sednici je prihvaćena inicijativa Kola srpskih sestara Eparhije bačke za postavljanje spomen-ploče Jelici Belović Bernadžikovskoj u Novom Sadu, a usvojeni su izveštaji o radu i poslovanju nekoliko institucija kulture.

Jelica Belović Bernadžikovska je prva srpska etnografkinja, kniževnica i urednica. Govorila je 9 jezika i umela da piše na nemačkom i francuskom. Objavila je oko 30 knjiga na srpskom i oko 15 na nemačkom, i veliki broj magazinskih članaka na temu etnografije. Takođe se bavila pedagogijom i mnogim ženskim pitanjima, a zbog toga što je bila naučnica a žena svoja dela objavljivala je pod muškim pseudonimima.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 995.7 mb
Vetar: 6 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?