Bezobrazno skupe đačke ekskurzije

19:03:00 08.03.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadski vrtić dobio je dve ponude za jednodnevni izlet mališana - izlet na salaš u Temerinu košta ni manje ni više nego 5.800 dinara, a na Frušku goru 6.000 dinara. A novosadske srednjoškolce petodnevni boravak u Crnoj Gori koštaće 450 evra. Ovi primeri paprenog jednodnevnog izleta u komšiluk nisu usamljeni, piše Dnevnik.

Bezobrazno skupe đačke ekskurzije


Cene variraju od grada do grada: dok obilazak Kalemegdana, Zoološkog vrta i Avale Šapčane staje oko 4.000 dinara, ista tura za novosadsku decu iznosi skoro 7.000.

Prema rečima I.B, čije dete ide u četvrti razred novosadske škole „Svetozar Marković Toza“, ovogodišnju šestodnevnu školu u prirodi u Krupnju platili su preko 20.000 dinara.

Papreni iznosi ovakvih putovanja nisu novina i, iz roditeljskog ugla gledano, nikad nisu bili razumni u poređenju sa privatnim aranžmanima.

Za 6.000 dinara, koliko staje đačka ekskurzija do Sombora, isplatilo bi se prevoziti decu kolima ponaosob, kaže jedna majka iz Bačke Topole, dodajući kako će za taj novac radije organizovati porodični ručak na sličnoj destinaciji, te da su ovakve cene previsoke ne samo našim već i ruskim državljanima, budući da su oni koje poznaje od izleta odustali.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
12°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Ned 12° - 27° Malo i umereno oblačno
Pon 13° - 27° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?