Biciklistička staza od Novog Sada do Begeča u funkciji za deset dana

20:05:00 22.05.2023, Komentara: 0

Novi Sad – Privode se kraju radovi na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – Begeč (treća faza), od Ulice Sime Matavulja u Novom Sadu do Dunavske ulice u Futogu.

Biciklistička staza od Novog Sada do Begeča u funkciji za deset dana


Reč je o radovima koje zajednički finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad u ukupnom iznosu od 170 miliona dinara.

Biciklistička staza Novi Sad – Begeč pripada jednom od tri biciklistička koridora koji prolaze kroz Srbiju – koridoru „Euro velo 6", koji ide od Atlantika do Crnog mora.

Inače, trećom fazom obuhvaćeno je uređenje 10,5 kilometara duge biciklističke staze, odnosno izgradnja nove staze u dužini od 6,7 kilometara i obeležavanje horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na već postojećoj biciklističkoj stazi dužine 3,8 kilometara.

Pored ovih radova, koji bi trebalo da budu završeni u prvoj nedelji juna, počinju radovi na izgradnji biciklističke staze Novi Sad – most na Kanalu DTD ka Irmovu, dužine 9,2 kilometara.

U planu je i izgradnja biciklističke staze od Petrovaradina do Beočina sa rekonstrukcijom četiri stanične zgrade, koje će biti pretvorene u restorane i objekte za rentiranje bicikala.

Uskoro počinju i radovi na uređenju bicilističkih staza duž Futoškog puta u Novom Sadu, sa obe strane, na deonici od Ulice Antona Čehova do Bulevara oslobođenja, u vrednosti od 18 miliona dinara.

U okviru izgradnje biciklističke infrastrukture u planu je proširenje parking mesta za bicikle, a biće nastavljeno i sa subvencionisanjem kupovine bicikala. Podsećanja radi, u prethodne dve godine, za te potrebe iz budžeta Grada izdvojeno je 38 miliona dinara, u ovoj godini 20 miliona dinara, a pojedinačne subvencije povećane su sa 10 na 12 hiljada dinara.



Foto: Pokrajinska vlada


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
15°
Vlažnost: 45%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 3 m/s, NW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?