Bivši direktor "Stana" tuži firmu zbog zaostalih zarada

17:09:00 27.09.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Janko Čobrda, bivši direktor novosadskog "Stana", traži da mu bivše preduzeće isplati oko 350.000 dinara, iako je ostavio firmu u očajnom stanju, piše Blic.

Bivši direktor "Stana" tuži firmu zbog zaostalih zarada

Među onima koji su podneli opomenu pred izvršenje na adresu JKP "Stan" je i bivši direktor ovog preduzeća koji traži plate koje mu nisu isplaćene za vreme dok je rukovodio firmom. Inače, Čobrda je trenutno zaposlen u drugom javnom preduzeću - „Novosadska toplana“, gde radi kao referent. Kako navodi Blic, Čobrda traži da mu se u roku od osam dana isplati pola zarade za januar, što je oko 50.000 dinara, te čitave zarade za februar, mart i april, što je ukupno još oko 300.000 dinara. Ako mu „Stan“ ove nedelje ne isplati zaostale plate, koje on u stvari sebi nije uspeo da zaradi jer je tada bio na čelu preduzeća, na vrata im dolaze izvršitelji, navodi list i dodaje da je Čobrda na čelo „Stana“ došao kao kadar odborničke grupe SPO i Narodni pokret „Dinara-Drina-Dunav“.

Zoran Radosavljević, predsednik Sindikata zaposlenih u komunalnoj delatnosti, smatra da je ovaj potez Čobrde zakonski u redu, ali što se tiče morala nije, jer on deli krivicu za propadanje sa drugim direktorima.
- Dok su radnici primali minimalac, on je primao 100.000 dinara platu. Nije im isplatio ništa iako je tvrdio da se povećao obim poslova, a preduzeće je odjednom propalo. Ostavio je 270 radnika bez primanja i vratio se u „Toplanu“ te sad potražuje i ono što nije uspeo da zaradi kao šef - izjavio je Radosavljević.

Čobrda kaže da su svi tužili firmu pa nije hteo da bude izuzetak.
- Možda su radnici u pravu, možda nije trebalo to da uradim, ali i ja živim od plate. Da je bio neki program da te zaostale zarade isplate, sačekao bih - izjavio je Čobrda, koji je dao ostavku na mesto direktora „Stana“ krajem aprila.

„Stan“ je pred kolapsom i preti mu stečaj zbog duga za plate.

Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 995.0 mb
Vetar: 5 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?