Bivši neonacista odlučio da promeni pol

09:07:00 24.07.2015, Komentara: 0

Nekada osuđivani član neonacističke organizacije Nacionalni stroj, Dolf Pospiš iz Novog Sada, odlučio je da promeni pol. Danas se zove Dajana, prolazi kroz osetljiv period uzimanja hormonske terapije i nada se skoroj promeni pola.

Dolf Pospiš je zbog incidenata povezanih sa izazivanjem verske, rasne i nacionalne mržnje u zatvoru proveo više od tri godine. U intervjuu za N1, Dajana sada kaže da je neonacizam njena ružna prošlost.

Bivši neonacista odlučio da promeni pol

“Ja sam izmislila sve te likove, zbog svojih nezadovoljstava, frustracija i kompleksa. Ne postoji ni Dolf, ni Adolf, ni Rudolf. Postoji samo Dajana”, kaže ona.

Dajana tvrdi da je oduvek znala da je žena, ali je zbog osude društva potiskivala svoju pravu prirodu, prikrivajući je ekstremima. Danas hrabro korača ulicama Novog Sada, i nosi se sa svim neprijatnostima kojima biva svakodnevno izložena.

“Bilo je napada. Bilo je nekoliko puta napada, pesničenja, ali se ja borim i ne dam se. Ako sam ja već bila takva, da sam sebe mrzela, suzbijala osećanja i ispoljavala neku takvu agresiju, mogu i sad da se okrenem i borim i za sebe, i za stav, i za to ko sam i šta sam”, poručuje Dajana.

Iako pre 10 ili 15 godina nikome nije mogla da kaže da je žena, danas joj je u životu mnogo teže. Ona je beskućnica. Prijatelji su je se odrekli, a članovi porodice izbacivali iz stanova u kojima je živela. Kako nema trajno prebivalište, ne može da se prijavi za operaciju promene pola. Traži posao, ali joj poslodavci zbog izgleda okreću leđa.

Ekskluzivni intervju sa Dajanom možete pogledati na sajtu N1.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: 3 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?