Blokade puteva sutra od 7 sati pa do ispunjenja zahteva

20:06:00 10.06.2018, Komentara: 0

Novi Sad - U znak protesta zbog poskupljenja goriva i danas su blokirani putevi u više gradova Srbije. U Novom Sadu raskrsnice su bile prohodne.

Blokade puteva sutra od 7 sati pa do ispunjenja zahteva

foto: Fejsbuk



Novi protest zakazan je za sutra ujutru u 7 sati. Kako je saopšteno u jednoj od grupa na Fejsbuku, preko kojih je organizacija građanskog bunta i počela, sutra će od 7 sati biti blokirane rafinerije Pančevo i Novi Sad. Osim njih, građani planiraju blokadu i saobraćajnica u naseljima. Ovog puta, blokade će, kako navode, trajati do ispunjenja njihovih zahteva.

U Novom Sadu planirani su protesti na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Jevrejske ulice (kod Futoške pijace), a moguće je da će biti zatvorene još neke raskrsnice.

U grupama u kojima građani dobijaju i razmenjuju informacije o protestima navedeno je da kola Hitne pomoći, vatrogasci, žene sa malom decom, trudnice, starije građane i bolesne propuštaju kao i u petak.

Osnovni zahtev građana je da se zaustave dalja poskupljenja goriva, da se cena zapravo smanji umanjenjem akciza koje zajedno sa PDV-om ulaze u cenu litre goriva koja sad iznosi oko 80 dinara, u zavisnosti od vrste derivata. Građani traže da dizel bude 110 dinara, a bezolovni 120 dinara.

U Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji, miran protest zbog sve skupljeg goriva održan je u petak od 17 do 19 časova, a putevi su u više gradova u Srbiji i juče bili u blokadi.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
12°
Vlažnost: 58%
Pritisak: 999.4 mb
Vetar: 3 m/s, ENE
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?