Blokiran račun "Dnevnika"

14:12:00 07.12.2017, Komentara: 1

Novi Sad - Račun "Dnevnik Vojvodina presa", izdavača novosadskog lista "Dnevnik", blokiran je na iznos od 190.503.721,79 dinara, piše na sajtu Narodne banke Srbije, javlja Udruženje novinara Srbije (UNS).

Blokiran račun "Dnevnika"

Generalni direktor "Dnevnik Vojvodina presa" Dušan Vlaović potvrdio je UNS da je račun blokiran od 30. novembra, zbog duga koji ovo preduzeće ima prema štampariji "Politike". On kaže da je dug nastao od marta 2013. do leta 2014. godine.

"Pokrajinska Vlada je te 2013. godine, iako je postojala odluka Skupštine, prestala da 'Dnevniku' isplaćuje po pet miliona dinara mesečno, koje smo iskuljučivo koristili za štampu. Zajednički vlasnik 'Dnevnika' i 'Politike' Miroslav Bogićević, tada je tražio da iz štamparije ’Forum’ gde je štampan list, pređemo u njegovu, 'Politikinu' štampariju, uz tvrdnju da će on to sve platiti za prvih godinu dana. Od toga nije bilo ništa", rekao je Vlaović.

On ističe da je "Dnevnik" pred gašenjem jer, kako tvrdi, i posle više sastanaka, na različitim nivoima, rešenje nije pronađeno. Nada se da će problem biti rešen u narednih nekoliko dana, jer kako kaže, 'Politika' "zna da blokadom neće moći da naplati ni jedan odsto potraživanja. Mi smo predlagali i dokapitalizaciju čime bi se rešio i dug, ali i vlasnička struktura koja je potpuno nesjasna. Videćemo“, kaže Vlaović za UNS.

Direktorka "Politike" Mira Glišić Simić nije se ni juče, ni danas odazivala na pozive UNS-a.

Izvor: UNS.org.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Zaposlen

Direktor je najveći krivac za sudbinu Dnevnika, a pravi se "Toša". Sram ga bilo.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 1001.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?