Bogat program povodom Dana grada

16:01:00 28.01.2024, Komentara: 0

Novi Sad - Povodom 1. februara 1748. godine, dana kada je Novi Sad pre 276 godina dobio status slobodnog kraljevskog grada, kao i ime koje i danas nosi, Grad Novi Sad pripremio je bogat četvorodnevni program koji obiluje raznovrsnim dešavanjima.

Bogat program povodom Dana grada


Kroz blisku saradnju Mreže kulturnih stanica i ustanova kulture, Turističke organizacije Grada Novog Sada, ali i drugih institucija, organizacija i komunalnih preduzeća, Novosađanima i posetiocima grada će biti omogućeno da uživaju u izložbama, svečanostima, filmovima, Novosadskom noćnom bazaru i u još mnogo sadržaja.

Kao i svake godine, građani će 1. februara moći besplatno da se upišu u biblioteku, parkiraju svoje automobile i voze se gradskim i prigradskim prevozom JGSP „Novi Sad“. Najavljen je slobodan ulaz na bazen „Slana bara“, kao i na bazen i klizalište u SPC „Vojvodina“.

U vikendu koji sledi posle Dana grada biće organizovane razne turističke ture i besplatni koncerti u Kulturnim stanicama.

Osim toga, Grad Novi Sad će tradicionalno darovati poklonom od 300.000 dinara sve bebe koje se rode tokom 1. februara u Betaniji, a čije majke imaju prebivalište na teritoriji Novog Sada.


Upoznajte grad

Turistička organizacija Novog Sada zajedno sa ustanovama kulture i drugim privrednim subjektima, povodom Dana grada, 3. i 4. februara organizovaće „Dane otvorenih vrata“. Besplatne promotivne turističke ture koje se organizuju u saradnji sa Udruženjem turističkih vodiča Novog Sada će biti na srpskom jeziku, a održaće se prema sledećem rasporedu:

Subota, 3. februar - Ture po centru grada održaće se u 10 i 11 časova, a tura na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 12 časova.

Nedelja, 4. februar - Tura po centru grada održaće se u 10 časova, a ture na Petrovaradinskoj tvrđavi održaće se u 11 i 12 časova.

Ture na Petrovaradinskoj tvrđavi obuhvatiće i posetu Ustanovi za izradu tapiserija „Atelje 61“, u kojoj se baštini i neguje tapiserijska umetnost više od šest decenija.

Prijava za besplatne turističke obilaske grada i tvrđave je obavezna, a svi zainteresovani mogu se prijaviti na vebsajtu Turističke organizacije Novog Sada OVDE.

Tokom 3. i 4. februara u brojnim ustanovama kulture održaće se „Dani otvorenih vrata“ koji će omogućiti posetiocima da se besplatno upoznaju sa kulturnom ponudom našeg grada.

Otvorena vrata ili stručna vođenja vas očekuju u sledećim ustanovama i organizacijama: Muzej Vojvodine, Galerija Matice srpske, Galerija likovne umetnosti poklon-zbirka Rajka Mamuzića, Muzej grada Novog Sada, Gradska koncertna dvorana, Gradska biblioteka, bioskop Arena Cineplex, Pozirište mladih, Srpsko narodno pozorište, Ustanova za izradu tapiserija "Atelje 61", Svemirski muzej, Muzej Tamburica festa, Novosadski dečiji kulturni centar i Turistička organizacija Grada Novog Sada.

O terminima, kao i informacijama o slobodnom ulazu možete saznati na sajtu Turističke organizacije Grada Novog Sada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1007.1 mb
Vetar: 3 m/s, W
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?