Bokserski savez Srbije otkazao novac mladoj novosadskoj bokserki za evropsko takmičenje

17:09:00 15.09.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Mladoj reprezentativki u boksu, Anđeli Branković, nedelju dana pred odlazak na Evropsko prvenstvo u Tursku, Bokserski savez Srbije odustao od uplate novca za put.

Bokserski savez Srbije otkazao novac mladoj novosadskoj bokserki za evropsko takmičenjeAnđelaBranković, foto: privatna arhiva

Anđela je bokserka BK "F 89" iz Novog Sada, učenica Gimnazije "Laza Kostić" i osvajačica brojnih medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Za evropsko prvenstvo u turskom gradu Odru, koje će biti održano sledećeg vikenda devojčici nedostaje 150.000 dinara. Komlpetni troškovi za trenera i nju su 250.000 dinara, a klub za koji Anđela trenira sakupio je 100.000 dinara.

Zato BK "F 89" sutra, 16. septembra, od 19.30 sati u bokserskoj sali na novosadskom Spensu, organizuje javni i humanitarni trening, za Anđelu pred Evropsko prvenstvo.

Oni mole sve ljubitelje sporta, bivše i sadašnje sportiste, građane, ali i one koji možda još nisu odabrali sport za sebe, da dođu do Spensa, prisustvuju treningu, vide kako izgleda srpski olimpijski sport na delu i pomognu bilo kakvom donacijom. Za one koji nisu u mogućnosti da dođu do Spens-a, žiro račun kluba je: 340-11003742-35, šifra plaćanja 290, ulica Gogoljeva 24, Novi Sad, Erste banka.

Inače, Anđelin trener, Dragana Zanini, rekla je da je Bokserski savez Srbije pre nedelju dana saopštio da na računu imaju 600.000, koje su namenili samo za međunarodni turnir "Zlatna rukavica", čak i nakon toga što ih je OKS podsetio da su obavezni da finansiraju evropska i svetska prvenstva u svim uzrasnim kategorijama.

- U gradskom i pokrajinskom sekretarijatu za sport rekli su im da je kasa prazna i da ne mogu ništa da preduzmu pre rebalansa budžeta, a mi nažalost, nemamo vremena da čekamo na to – rekla je Zanini.

Izvor: Blic, novisad.com


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
11°
Vlažnost: 76%
Pritisak: 1003.8 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?