Bora Novaković lepio plakate protiv Galensa i gradonačelnika, reagovala policija

08:09:00 25.09.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Ekipa interventne jedinice policije legitimisala je sinoć aktiviste Narodne stranke u Novom Sadu, koji su lepili plakate.

Bora Novaković lepio plakate protiv Galensa i gradonačelnika, reagovala policija


U četvrtak u kasnim večernjim satima, potpredsednik Narodne stranke i šef te partije u Novom Sadu Borislav Novaković, zajedno sa još desetak aktivista, na zidu u Partizanskoj ulici, u neposrednoj blizini nekadašnjeg „Kontrasta“, lepio je plakate protiv gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i privatne kompanije „Galens“. Oni su lepili plakate sa fotografijom novosadskog gradonačelnika, na kojima piše: „Miloš Galens Vučević - dok spratove diže, novac samo stiže!“.

Sprega Vučevića sa ovom kompanijom su već mesecima meta ovog političara. On je u utorak pisao direktoru policije Vladimiru Rebiću, tražeći da se preispita odluka o postavljanju Slobodana Malešića za novog načelnika Policijske uprave Novi Sad. Prema tvrdnjama Novakovića, Malešić je u bliskim odnosima sa jednim od vlasnika Galensa Nebojšom Petrovićem. Iz tog razloga ovaj političar dovođenje Malešića na čelo novosadske policije tumači kao ostvarivanje „policijske zaštite za realizaciju projekta 'Novi Sad na vodi'“.

- Neverovatno je da ni manje ni više nego interventna policija legitimiše aktiviste jedne političke partije - rekao je Novaković agenciji Beta.

Bora Novaković lepio plakate protiv Galensa i gradonačelnika, reagovala policija


Prema Novakovićevim rečima, on i aktivisti su lepili plakate, kada ih je dvoje policijskih kola okružilo. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova na teren su izašli sa dvoje policijskih kola, „maricom“, te još jednim interventnim džipom. Nakon toga su krenuli da ih legitimišu. Novaković tvrdi da četvoro njih nije imalo ličnu kartu kod sebe u tom momentu, zbog čega su policajci hteli da ih vode „na identifikaciju“ u Policijsku upravu Novi Sad, ali se to nije dogodilo.

Dvojica muškaraca, koji nisu bili pripadnici policije, već verovatno radnici gradskih komunalnih službi, poskidali su plakate pod nadzorom pripadnika MUP-a. Nakon toga su se oni, kao i policija, povukli sa lica mesta.

Aktivisti Narodne stranke su potom, na istom mestu, počeli da lepe iste plakate zbog kojih je policija i prethodno intervenisala.

U toku noći nepoznate osobe iscepale su skoro sve plakate u Partizanskoj i na drugim lokacijama u gradu.


PU Novi Sad: Niko nije privođen

Načelnik PU Novi Sad Slobodan Malešić izjavio je da su „apsolutno netačne tvrdnje da je policija privela predsednika novosadskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića“.

- On je večeras, kao i druga zatečena lica, legitimisan u Novom Sadu i prema njima nisu preduzimane bilo kakve druge mere. Takođe, netačna je i tvrdnja samog Novakovića za medije da njega ili bilo koga od zatečenih lica policija privodi u Policijsku upravu zarad identifikacije - navodi se u jučerašnjoj pisanoj izjavi Malešića.


Izvor: novisad.com, N1, Radio021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
16°
Vlažnost: 59%
Pritisak: 1003.7 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?