Borislav Novaković osuđen na tri i po godine zatvora

17:03:00 17.03.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Borislava Novakovića, bivšeg direktora Zavoda za izgradnju grada, Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na tri i po godine zatvora, zbog optužbi da je sa saradnicima zloupotrebio službeni položaj prilikom izgradnje Bulevara Evrope.

Borislav Novaković osuđen na tri i po godine zatvorafoto: Youtube screenshot

Mirjana Dejanović je osuđena na istu kaznu od tri po godine zatvora, Zoran Bojović na četiri godine zatvora, a Draganu Živković na zatvorsku kaznu od dve i po godine.

Optuženi se terete da su omogućili preduzeću "Borovica transport" da dobije posao na izgradnji Bulevara Evrope, iako su, prema tvrdnjama tužilaštva, znali da ta kompanija ne ispunjava uslove, preneli su ranije mediji.

Novaković je bio uhapšen krajem novembra 2014. i u pritvoru je proveo 30 dana. Bio je funkcioner Demokratske stranke i šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine, ali je nedavno odlučio da napusti stranku i podrži kandidata za predsednika Srbije Vuka Jeremića, za razliku od DS koja podržava Sašu Jankovića.

Izvor: Tanjug


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 81%
Pritisak: 999.1 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?