Braća iz Futoga Deda Mrazovi volonteri

17:12:00 24.12.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Braća Dragan i Milenko Tegeltija iz Futoga ove godine su Deda Mrazovi volonteri. Oni deci nose paketiće koji su im roditelji pripremili, a kao nadokandu za to traže skroman dar namenjen porodicama koje svojoj deci to ne mogu da priušte.

Braća iz Futoga Deda Mrazovi volonterifoto: Facebook

Dragan kaže da novogodišnji poklončići mogu da sadrže sveske, školski pribor, pelene, dečije stvarčice, koje ne moraju biti nove, ali makar da su čiste, opeglane i čitave, slatkiše, igračke koje vam nisu potrebne.

- Koliko god da nam pripreme znači. Takođe, ti roditelji nam sami mogu ukazati na nekoga ko bi voleo da obraduje svoje dete, a nije u mogućnosti. Najvažnije je da što više darova prikupimo i podelimo - kaže Dragan i dodaje da u ovu akciju kreću sutra, 25. decembra.

Dragan i Milenko nisu ni slutili da će im se za nedelju dana od kada su svoju ideju podelili na društvenim mrežama javiti čak 30 porodica.

- Srećom pa dostavljamo samo na udaljenosti do 20 kilometara od Novog Sada, pošto ne znam kako bi drugačije stigli sve. Naš cilj je da obradujemo svakog ko nam se javio i to ćemo učiniti. S obzirom da sami finansiramo gorivo, voleli bi da nam se javi neko ko bi nam pomogao po tom pitanju, kako bi mogli više od tri dana da uručujemo paketiće i tako usrećimo još više porodica - završava Dragan.

Svi ljudi dobre volje koji imaju mogućnosti i žele da pomognu ovoj dvojici mladića u kupovini goriva mogu da ih kontaktiraju preko Fejsbuk profila Dragan Tegi Tegeltija i Mićko Telgetija.

Izvor: Alo.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.6 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?