Bratimljenje Novog Sada i Kumanova

08:11:00 05.11.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Novi Sad i Kumanovo u Republici Severnoj Makedoniji potpisaće 11. novembra sporazum o bratimljenju.

Bratimljenje Novog Sada i Kumanova

Foto: Skupština Grada Novog Sada


Skupština grada jednoglasno je usvojila odluku o bratimljenju Novog Sada i Kumanova, a sam sporazum o saradnji dveju lokalnih samouprava, biće potpisan u ponedeljak u Kumanovu, kada se obeležava pet vekova od prvog pominjanja tog grada.

Saradnja u oblasti kulture, obrazovanja, sporta, turizma, kao i na projektima u oblasti urbanizma, socijalne zaštite i komunalnih delatnosti deo su sporazuma o bratimljenju dva grada.

Sporazum je nastao na osnovu dugotrajnih istorijskih i prijateljskih veza dva naroda, a radi unapređenja društvenog i ekonomskog razvoja.

Kumanovo je treći grad po veličini u Severnoj Makedoniji, s blizu 75.000 stanovnika i ima veliki značaj za srpsku zajednicu, koja je treća po brojnosti u gradu, a ima i istorijske korene koji vezuju srpski narod s Kumanovom.

Podsetimo, pre tri godine potpisan je tripartitni sporazum o saradnji između Kumanova, Novog Sada i Maribora, a Novi Sad i Maribor su potpisali sporazum o saradnji 2015. godine.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 999.0 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?