Bravo: "Savesni Novosađani" pokazali gde NIJE wc

09:07:00 19.07.2015, Komentara: 0

Novi Sad - Grupa građana, koji se predastavljaju kao "Savesni Novosađani", ukazala je svojim aktivizmom na ogroman problem. Nakon što su se stanari, koji žive u zgradama na keju, požalili da im oni nesavesni sugrađani uriniraju pod prozorima, "Savesni Novosađani" su na lokacijama, koje su se vremenom pretvorile u javne toalete na otvorenom, izlepili plakate na kojima jasno piše "Ovde nije WC".

Bravo: "Savesni Novosađani" pokazali gde NIJE wc

Oni kažu da je povod za njihovu akciju bio neizdrživ smrad u ulazima zgada na Keju i Centru, pa su hteli da probude svest kod ljudi koji tu uriniraju da to više ne rade.

Bravo: "Savesni Novosađani" pokazali gde NIJE wc

- Svi stanovnici, naši sugrađani, koji žive u ovim zgradama, svakodnevno moraju da prolaze i udišu nepodnošljiv smrad. Sitacija je kao u srednjem veku, čist primitivizam i nepoštovanje. Zamislite da ste otac ili majka deteta i svakodnevno, da bi ušli u svoj stan ili otišli u šetnju, morate prethodno svoje dete da izložite ovakvom smradu, opštoj nehigijeni i izvoru zaraze - kažu "Savesni Novosađani".

Bravo: "Savesni Novosađani" pokazali gde NIJE wc

Oni dodaju da su tokom lepljenja ovih poruka podršku sugrađana koji u tim zgradama žive, kao i podršku onih koji su se našli u blizini i videli šta rade.

Bravo: "Savesni Novosađani" pokazali gde NIJE wc

Osim u okolini zgrada na keju, "Savesni Novosađani" su plakate izlepili i u centru, u prolazu Srđana Aleksića, kod Akademije, iza SNP-a... svim onim lokacijama koje nesavesni građani koriste umesto toaleta.

Bravo: "Savesni Novosađani" pokazali gde NIJE wc

- Ništa bolje nije ni u drugim delovima grada, samo što su centar i kej najkritičniji. Građani žele i pamte bolji i lepši Novi Sad, koji se poslednjih godina nesumnjivo našao u velikim problemima - zaključili su "Savesni Novosađani".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, SW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?