Bravo traži ispravne javne česme

12:06:00 19.06.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Tropski dani stigli su u Srbiju. U Novom Sadu danas će biti 35, a svakog narednog dana biće sve toplije.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ saopštilo je da je cisterne sa pijaćom vodom postavilo na Trgu slobode i kod Futoške pijace. Ističu i da se građani mogu osvežiti i na javnim česmama na nekoliko lokacija u gradu.

– Česme su u tehničko ispravnom stanju i redovno se kontrolišu. Molimo sugrađane da vodu iz vodovoda koriste racionalno i namenski, te da ne oštećuju gradski mobilijar jer je to imovina svih nas – dodaju u „Vodovodu“.

Bravo traži ispravne javne česme


A Građanski pokret Bravo uputio je jutros hitan apel gradskim vlastima da što pre pristupe popravci javnih česmi širom grada.

Bravo traži ispravne javne česme


– Nijedna česma na ulicama Novog Sada nije ispravna – većina je ili polomljena, pokvarena, ili uopšte nema vode. S obzirom na to da su temperature proteklih dana premašile 30 stepeni Celzijusa, a pred nama su i dalje tropski dani, od izuzetne je važnosti da građani imaju pristup pitkoj vodi na javnim mestima. Popravkom postojećih i postavljanjem novih javnih česmi omogućilo bi se građanima da se osveže i napiju vode tokom boravka na ulicama, čime bi se smanjio rizik od zdravstvenih problema izazvanih dehidracijom i visokim temperaturama – navodi Bravo i dodaje da je pristup pitkoj vodi osnovno ljudsko pravo i neophodan uslov za očuvanje javnog zdravlja.

S druge strane, reporteri portala NoviSad.com su se uverili da ima i onih česmi koje su neispravne, ali imaju vodu koja neprestano curi. Kako su nam rekli stanovnici ulice Branislava Borote, na igralištu koje je na kraju ove ulice postoji česma iz koje voda curi neprekidno poslednjih godinu dana. Jedan sugrađanin je pokušao da je popravi, ali nije uspeo.

foto: JKP "Vodovod i kanalizacija" i GP "Bravo"


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?