Bregović u sredu na Trgu slobode

09:01:00 11.01.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Goran Bregović nastupiće u sredu na Trgu slobode, povodom dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru.

Bregović u sredu na Trgu slobode

Novogodišnji program će početi 13. januara u 20.30 časova i to nastupom ansambla „Zorule“.

"Nakon toga, na binu će u 21.30 izaći muzičar Saša Katančić, dok će sat vremena kasnije Novosađane svojom muzikom pozdraviti i pevačica Romana Panić. Petnaestak minuta pre ponoći, na binu će izaći Goran Bregović sa kojim ćemo odbrojavati poslednje sekunde pred Novu 2016. godinu uz spektakularni vatromet", rekla je savetnica gradonačelnika Nada Kobac.

Za vreme proslave na Trgu slobode biće angažovana redarska služba, a u koncertni prostor neće biti dozvoljeno unošenje bilo koje vrste oružja, pirotehničkih sredstava i napitaka. Trifkovićev trg, kao i ulice Njegoševa, Miloša Hadžića, Đure Jakšića, Svetozara Miletića, Nikolajevska, Grčkoškolska, Zlatne grede, Grozde Gajšin, Natoševićeva, Nikole Pašića, Modene i Ilije Ognjanovića biće zatvorene za saobraćaj na dan dočeka od 15 časova do sutra ujutro u četiri sata.

Semafori u široj zoni centra u noćnim satima radiće u režimu za dane vikenda. U svim ulicama užeg centra grada zabranjuje se ulazak vozilima sa važećim odobrenjem, osim za vozila organizatora Manifestacije, javno-komunalnih preduzeća i prioritetnih vozila. Parking garaža iza zgrade SNP-a privremeno će biti zatvorena i korišćena za potrebe parkiranja vozila organizatora i gostiju.

Kurir je ranije pisao da će Bregović za nastup za Srpsku Novu godinu navodno dobiti 100.000 evra, ali tačna visina honorara iz Gradske kuće zvanično nije objavljena. Bregović je u Novom Sadu nastupio i pre devet godina, kada je gradonačelnica bila Maja Gojković, a ni onda iz Gradske kuće nije bilo moguće saznati koliko je novca dobio.

Iz Gradske kuće je ranije rečeno da će sve nastupe izvođača u dve novogodišnje noći platiti "društveno odgovorna preduzeća i firme". Inače, ovo je četvrti put da Grad organizuje doček Srpske Nove godine na Trgu slobode.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 1 m/s, ENE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?