Brojači saobraćaja sa displejima za bicikliste postavljeni na tri lokacije

13:08:00 09.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Tri brojača saobraćaja sa displejima za bicikliste postavljeni su u Novom Sadu. Uređaji ovog tipa do sada nisu postojali u Novom Sadu, a sada se nalaze na Bulevaru Evrope, na Beogradskom keju i kod Štranda.

Brojači saobraćaja sa displejima za bicikliste postavljeni na tri lokacije

foto: Grad Novi Sad

Brojače je postavila Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije, a u okviru investicije „Unapređenje saobraćajne opreme za kontrolu i praćenje saobraćaja“. Cilj ovih uređaja je brojanje saobraćaja na uličnoj mreži, kao i promocija i unapređenja biciklističkog saobraćaja.

Na lokaciji kod Štranda detektuje se samo biciklistički saobraćaj, a na preostale dve lokacije broje se i kategorišu tokovi vozila sa istovremenim brojanjem biciklista na stazama. Displej na uređaju prikazuje broj biciklista po danu i ukupan broj za celu godinu, kao i neke opšte informacije (datum, vreme, temperatura).

Svi podaci o broju vozila sa navedenih lokacija šalju se u postojeći sistem automatskog brojanja saobraćaja, prenosa podataka i izveštavanja o trenutnom stanju saobraćaja, koji je uspostavljen na području Grada Novog Sada, a u nadležnosti je Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, Odeljenja za razvoj i upravljanje saobraćajem.

Brojači saobraćaja sa displejima za bicikliste postavljeni na tri lokacije

foto: Grad Novi Sad

U skladu sa ugovorom, zaključenim u otvorenom postupku javne nabavke, izvođač na postavljanju opreme je DOO „MHM PROJEKT“ iz Novog Sada, a svi predviđeni radovi završeni su u roku. Ugovorena vrednost ove investicije iznosi 4.000.000 dinara, a sredstva su, preko Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Novog Sada, obezbeđena iz kazni koje se naplaćuju u saobraćaju.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1001.8 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?