Brutalno hvatanje pasa lutalica?

21:02:00 05.02.2016, Komentara: 1

Novi Sad - Organizacija civilnog društva Link Plus nam je dostavila fotografije koje su im šokirani građani poslali. Na slikama se vide radnici Zoohigijene koji su uhvatili psa sajlom, potom ga držali u neprirodnom uspravnom položaju - sve vreme na sajli koju radnica drži u ruci, dok radnik vezuje psa crvenim kanapom, verovatno povocem.

Brutalno hvatanje pasa lutalica?

Potom zoohigijeničar nosi psa držeći ga za vrat, pojačavajući pritisak sajle oko vrata.

Brutalno hvatanje pasa lutalica?

Kada su došli do vozila, zoohigijeničar je držao psa na sajli na način da pas visi, noge su mu u vazduhu, a sav pritisak je na vratu koga steže metalna sajla.

Brutalno hvatanje pasa lutalica?

Na uniformi radnice vidi se logo JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad, dok je kombi neobeležen iako se radi o vozilu javnog preduzeća.

U saopštenju Link Plusa se navodi da se na ulicama Novog Sada može videti sve manje i manje pasa, a da su mnogi novosadski gradski psi pronađeni na Fruškoj gori, na autoputu, pa čak i u Beogradu. Postavlja se pitanje da li je JKP Zoohigijena i veterina Novi Sad u stanju da ispuni svoje zakonske obaveze u vezi sa zbrinjavanjem napuštenih pasa i mačaka, ili neko od rukovodilaca misli da treba po svaku cenu da skloni pse s ulice, dozvoljavajući radnicima i veterinarima da s njima postupaju na brutalan način.

Podsećaju i na ubistvo starateljskog psa Stena, tromesečnih štenaca koji su ubijeni nakon što su proglašeni agresivnim, kao i na ubistvo brojnih drugih pasa zbog čega je organizacija podnela krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Branislava, Liman 1

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Ovo je nečuveno! Ti Ljudi ne trebaju da rade sa životinjama, već u kamenolomu


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?