Budžet za narednu godinu skoro 245 miliona evra

17:12:00 13.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Budžet Grada Novog Sada prema predlogu koje je usvojilo Gradsko veće Grada Novog Sada iznosi 28,774 milijarde dinara, odnosno skoro 245 miliona evra.

Budžet za narednu godinu skoro 245 miliona evra


Boravak dece u Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“ ostaće besplatan, grad će nastaviti sa finansiranjem privatnih vrtića, a đaci prvaci će ponovno dobiti besplatan komplet udžbenika, navodi se u saopštenju.

Planiran obim budžeta omogućiće i realizaciju velikih investicija. Tako će, preko devet milijardi dinara biti uloženo u kapitalne investicije, što predstavlja više od trećine ukupnog budžeta. To jasno pokazuje da će Grad Novi Sad nastaviti da se razvija još većom brzinom bez obzira na krizu izazvanu epidemijom virusa Kovid-19, ističe se u saopštenju.

- Ovim budžetom pokreće se snažniji investicioni ciklus sa znatno većim brojem javnih investicija, poput izgradnje novog objekta Doma zdravlja, izgradnje čak tri objekta Predškolske ustanove, uređenja centra Grada, izgradnje biciklističke staze na Futoškom putu, završetka radova na izgradnji parka na Novom naselju, izrade projekta za rekonstrukciju SPENS- a, izgradnje Atletske dvorane sa stadionom i sportskog kompleksa sa bazenskim sadržajem u Futogu – navode iz Gradske kuće.

Gradska vlast planira da u narednoj godini započne i realizaciju jednog od najvećih, kapitalno vrednog projekta, odnosno projektovanje i izgradnja četvrtog mosta preko Dunava – obilaznice oko Novog Sada, a velike investicije neće izostati ni u pogledu rekonstrukcije i sanacije objekata osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada.

Grad Novi Sad će nastaviti politiku ravnomernog ulaganja, kako u grad, tako i u prigradska naselja, jer su obezbeđena sredstva kojima će nastaviti još većim intenzitetom da gradi nove ulice, kanalizaciju, vodovod i svu ostalu infrastrukturu neophodnu za poboljšanje uslova života građana u prigradskim mestima.

Kako navode gradski čelnici, i ove godine u budžetu su obezbeđena sredstva za realizaciju mnogobrojnih zahteva za investicije, koje su građani podneli preko svojih mesnih zajednica, čime im je omogućeno da aktivno učestvuju u kreiranju budžeta i direktno utiču na poboljšanje uslova života u delovima grada u kojima žive.

Predlog budžeta za 2021. godinu naći će se na dnevnom redu sednice Skupštine grada Novog Sada zakazane za petak, 18. decembar.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
24°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 992.9 mb
Vetar: 3 m/s, SSW
Uto 13° - 26° Poslepodnevni pljuskovi
Sre 8° - 9° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?