"Bute dobri" u subotu u zoru čiste Kej

09:07:00 20.07.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Članovi nedavno osnovanog Udruženja građana "Bute dobri" čistiće Kej žrtava racije u subotu, 21. jula od 5 ujutru.

Kako navode, inspirisani su sličnim akcijama, ali sve češćim ružnim slikama grada koje nastaju od smeća što ga ostavljaju mladi koji se najmasovnije okupljaju vikendom.

"Bute dobri" u subotu u zoru čiste Kej

"Ovom akcijom cilj je skrenuti pažnju mladima da je neophodno imati svest ne samo o zaštiti životne sredine već i o ljubavi prema svom gradu. Uvereni smo da se na Keju okuplja pre svega normalna i pristojna omladina, kojoj samo treba skrenuti pažnju i pravilno je usmeriti", navode u udruženju.

"Bute dobri" pozivaju građane da im se pridruže, a oni će obezbediti džakove, rukavice i osveženje.

Udruženje za mlade “Bute Dobri” zvanično je osnovano u februaru ove godine, ali kao neformalna grupa građana funkcioniše već nekoliko godina. Članovi udruženja su mladi momci od 16 do 18 godina pre svega iz Bloka, kao i nekoliko starijih, koji već imaju dugogodišnje iskustvo u društvenoangažovanom radu i koji su već zasnovali svoje porodice i žele da na mlađe prenesu svoja iskustva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
23°
Vlažnost: 47%
Pritisak: 1004.2 mb
Vetar: 2 m/s, SSE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?