Čekanje satima za novu zdravstvenu knjižicu

09:10:00 14.10.2016, Komentara: 2

Novi Sad - Redovi od po nekoliko stotina ljudi stvaraju se već oko šest sati ujutru ispred Socijalnog, jer građani žele da stare papirne zdravstvene knjižice zamene novim zdravstvenim karticama.

Čekanje satima za novu zdravstvenu knjižicu

I dok jedni smatraju da su te gužve sramota, s obzirom da u redovima čekaju po nekoliko sati smrzavajući se napolju, drugi kažu da su sami krivi jer su zamenu knjižica ostavili za poslenja tri meseca.

S ovim drugima saglasni su i u Fondu za zdravstveno osiguranje. Lidija Bjelovuk, direktorka novosadske filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, kaže da je zakonski rok za zamenu knjižica 31. decembar ove godine. Ona je podsetila da su sada pojačani tehnički kapaciteti rada filijale, a radno vreme produženo do 18 sati.

Iz RFZO ipak kažu da će svi osiguranici moći da se leče posle 31. decembra, čak iako ne budu imali novu zdravstvenu knjižicu.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Konstantin

, *.dynamic.sbb.rs

A zašto se nije moglo organizovati preko MZ, jer uglavnom čekaju penzioneri ?!!


Gordana

Zasto nisu odvojili jedan salter za invalide i djecu sa posebnim potrebama,odnosno njihove roditelje?Kad tamo dodjete niko Vam ne vjeruje i nema sanse da dodjete do saltera da bi vam potvrdili knjizicu i novu uzeli za izradu.To se podrazumjeva da takvi imaju prednost.Ali ne u stvarnosti samo na papiru.Zalosno


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 999.5 mb
Vetar: 2 m/s, ESE
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?