Cela škola uzgaja biljke u plasteniku

16:03:00 27.03.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Učiteljica prvog razreda Osnovne škole „Ivan Gundulić“ Vesela Mačkić napravila je sa učenicima plastenik u dvorištu škole. Akciji su se priključila deca od prvog do osmog razreda, a nastavnici većine predmeta prilagodiće svoje programe kako bi deca kroz sam projekat „Organska bašta i zdrava ishrana“, aktivno usvajala znanja iz pojedinih oblasti.


Cela škola uzgaja biljke u plasteniku


Inače, učiteljlica Mačkić je prošle godine osmislila projekat „Zdrava užina“ i time motivisala đake da počnu zdravo da se hrane.

Kako piše 021, učenici ove škole će na časovima tehničkog obrazovanja praviti kompostarnik, na časovima engleskog i nemačkog izrađivaće kartice o biljkama na tim jezicima, na građanskom vaspitanju praviće plakate sa pravilima ponašanja u bašti i logo njihove organske bašte, dok će sa profesorkama biologije i hemije imati mogućnost ambijentalne nastave. Sa decom će, naravno, raditi i učitelji.

Ove godine posađeni su šargarepa, luk, čeri paradajz, bosiljak, rukolu, rotkvice, matovilac, zelena salata, blitva, keleraba. Podršku imaju i od gazdinstva Letić, od kojih su dobili sertifikovano organsko semenje. Povrće i začinsko bilje iz njihove bašte biće na prodaju, a sva sredstva koja dobiju prodajom uložiće u unapređenje bašte.


Cela škola uzgaja biljke u plasteniku

foto: 021

Učiteljica Mačkić kaže da su u planu i vikend radionice na kojima bi deca mogla da nauče nešto o biljkama i da posete baštu. Za sada su im posetu najavile novosadske osnovne škole „Petefi Šandor“ i „Žarko Zrenjanin“ iz Novog Sada.


Izvor: 021


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.9 mb
Vetar: 2 m/s, WSW
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?