Centar za socijalni rad: Ako vidite beskućnike, pošaljite ih nama

14:01:00 06.01.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Centar za socijalni rad apelovao je na Novosađane koji vide beskućnike na ulici i nezbrinute koji nemaju gde da prenoće, da ih upute u prostorije te ustanove.

Centar za socijalni rad: Ako vidite beskućnike, pošaljite ih nama


- S obzirom na niske temperature ovih dana, mole se svi građani koji vide u prolazu beskućnike da ih upute u Centar za socijalni rad, u Zmaj Ognjena Vuka 13 ili da pozovu policiju pa će ih oni odvesti do Centra za socijalni rad i predati na dalji postupak ljudima koji su zaduženi za njih - navode u ovoj socijalnoj ustanovi.

Kako dalje ističu, kućice za prenoćište se nalaze pored Centra za socijalni rad, kod objekta Doma zdravlja u Zmaj Ognjena Vuka, gde je neophodno doći pre 19 časova.

Za ova nezbrinuta lica obezbeđen je topli obrok i toplo prenoćište. Dodaju da će ovo važiti sve dok traju snežne padavine i niske temperature.

U dva montažna objekta kod Centra za socijalni rad, mesta ima za 28 muškaraca, a u zgradi u Temerinskoj ulici 6, može da se smesti sedam žena.

Zvanični podaci ne postoje, ali računa se da više od hiljadu beskućnika tumara ulicama Novog Sada.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1000.3 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?