Ceo Bulevar Evrope gotov, ali ne i zvanično pušten u saobraćaj

12:01:00 12.01.2016, Komentara: 1

Novi Sad - S Novog naselja ili Detelinare do autoputa Beograd-Subotica sada je potrebno svega pet minuta vožnje jer je završena poslednja deonica Bulevara Evrope. Međutim, iako Novosađani već nekoliko nedelja voze ovom deonicom, ona zvanično nije puštena u saobraćaj, a ne zna se ni zašto nije, ni kada će biti.

Ceo Bulevar Evrope gotov, ali ne i zvanično pušten u saobraćaj

Rok za završetak Bulevara Evrope, koji je poslednji saopšten javnosti, bio je kraj 2015. godine, što je i urađeno, ali saobraćajnica još nije puštena u promet. Inače, izgradnja IV faze Bulevara Evrope od kružnog toka na uglu sa Rumenačkim putem u pravcu kanala DTD i dalje ka autoputu počela je još 2012. godine i podrazumevala je gradnju nadvožnjaka preko pruge i mosta preko kanala.

Ali, sada se vodi istraga zbog spornih poslova oko tendera za izgradnju. Tadašnja uprava ZIG-a je firmi Borovici transport davala novac, a da ovi nisu izveli radove, zbog čega je izgradnja celog bulevara kasnila.

Gradske vlasti nikada nisu rekle koliko je, od kada je počela 2005. godine, koštala gradnja Bulevara Evrope, ali nezvanične procene govore je da je Subotički bulevar, koji je kasnije preimenovan u Bulevar Evrope Novi Sad koštao od 50 do 70 miliona evra.

Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

1 komentar(a)

Jeegy

, *.dynamic.sbb.rs

Ocigledno je da se cekaju izbori, pa da se pohvale svi kako su uspeli da naprave cudo zvano put sa asfaltom i mostic.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1002.1 mb
Vetar: 1 m/s, S
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?