CERN-ov Masterclass od sutra na PMF-u

12:02:00 28.02.2017, Komentara: 0

Novi Sad - Trinaesti međunarodni program "Masterclasses - Hands on Particle Physics", pod pokroviteljstvom CERN-a i grupe IPPOG, trajaće od 1. do 11. marta na Prirodno-matematičkom fakultetu.

CERN-ov Masterclass od sutra na PMF-u

U ovom obrazovno-istraživačkom programu će, u okviru 200 naučnih institucija, aktivno učestvovati oko 10000 učenika srednjih škola iz 50 zemalja širom sveta.

Prvi deo programa obuhvata uvodna izlaganja o teorijskim i eksperimentalnim aspektima elementarnih čestica i njihovih interakcija. Drugi deo se sastoji od vežbi, koje uključuju analizu podataka i identifikaciju čestica na osnovu eksperimentalnih događaja evidentiranih na eksperimenatima u CERN-u.

Na kraju svakog dana, učesnici će imati priliku da učestvuju u video-konferenciji na engleskom jeziku sa naučnicima iz CERN-a i učesnicima ovog programa iz ostalih instituta i univerziteta iz nekoliko zemalja širom sveta, kod kojih se istog dana organizuje MC2017.

Na kraju programa, održava se i popularni kviz iz obrađenog gradiva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1005.4 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?