Četiri puta kažnjen zbog vožnje bez dozvole, nema položen ni vozački ispit

19:07:00 02.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađaninu Ž. Lj. (41) sudija za prekršaje u Novom Sadu je izrekao kaznu od 120.000 dinara zato što je uhvaćen za volanom bez vozačke dozvole. Kaznu mora da plati u roku od 15 dana, kao i još 3.000 dinara za troškove postupka.

Četiri puta kažnjen zbog vožnje bez dozvole, nema položen ni vozački ispit


Možda u ovom slučaju ne bi bilo ništa neobično da Ž.Lj., koji nema položen vozački ispit, ovo nije bio peti odlazak kod prekršajnog sudije, i to svaki put zbog istog prekršaja. Dosad je platio globu ukupno 240.000 dinara i 5.000 za sudske troškove, pišu Večernje novosti.

Da ponovo upravlja kolima bez dozvole, policija je otkrila u sredinom prošle nedelje, prilikom kontrole na putu Inđija - Novi Sad. Kada su ga kod Sremskih Karlovaca zaustavili u „golfu“, ubrzo se otkrilo da je reč o „starom znancu“, jer je protiv njega do sada bilo podneto čak 14 prijava zbog raznih prekršaja. Posle toga, usledila je još jedna - petnaesta, te je zadržan u pritvoru, a potom je priveden u Prekršajni sud u Novom Sadu.

U ovom sudu su „Novostima“ potvrdili da su protiv okrivljenog vođena četiri postupka zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, odnosno vožnje bez vozačke dozvole, dok peti slučaj, zbog identičnog prekršaja, još nije rešen. U prvom slučaju iz 2016, kako navode u novosadskom Prekršajnom sudu, kažnjen je sa 30.000 dinara i 1.000 dinara na ime troškova sudskog postupka i to je platio. Iste godine je opet morao pred sudiju i tada mu je odrezano 60.000 dinara plus 500 dinara za sudske troškove. Posle izvesnog vremena je ponovio prekršaj, zbog čega je opet platio 30.000 dinara i dodatnih 500...

Osim što je utvrđeno da je vozio bez dozvole, policija je otkrila da su na „golfu“ kojim je Ž. Lj. upravljao bile novosadske tablice, a auto je registrovan u Inđiji. Zato je osumnjičen za falsifikovanje i napisana mu je krivična prijava.


Izvor: Večernje novosti


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?