Četvoro u bolnici zbog morbila

18:02:00 22.02.2018, Komentara: 0

Novi Sad – Od početka oktobra do 19. februara, na teritoriji Vojvodine je registrovano 56 slučajeva morbila. Od tog broja, 26 slučajeva morbila je registrovano u okviru epidemije u Gradu Novom Sadu, a ostali slučajevi sa teritorije Južnobačkog (6), Sremskog (16), Južnobanatkog (6) i Severnobačkog (2) okruga su uglavnom povezani sa obolelima iz drugih delova zemlje i deo su epidemije u tim gradovima, rekla je na konferenciji za novinare lekar – specijalista epidemiologije prim. dr Svetlana Ilić.

Četvoro u bolnici zbog morbila


Većina obolelih su do sada preležali bolest, a na bolničkom lečenju su trenutno četiri obolele osobe. Najmlađi oboleli je bio uzrasta 9 meseci, a najstariji 56 godina. Više od 92% obolelih nije bilo vakcinisano, ili su bili nepotpuno vakcinisani ili nepoznatog vakcinalnog statusa protiv morbila.

Od novembra 2017. godine na teritoriji Doma zdravlja Novi Sad se sprovodi dopunska imunizacija MMR vakcinom svih nevakcinisanih i nepotpuno vakcinisanih obveznika. Ovom akcijom je podignut obuhvat imunizacijom protiv morbila u Novom Sadu, ali su potrebni dodatni napori za sprovođenje vakcinacije dece uzrasta dve i tri godine, jer je obuhvat MMR vakcinom kod njih ispod željenog.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1002.7 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?