Četvorogodišnja Nađa pobedila leukemiju!

19:08:00 02.08.2018, Komentara: 0

Novi Sad - Četvorogodišnja Nađa Kvrgić iz Novog Sada, koja se već godinu dana u Nemačkoj leči od leukemije, konačno je dobila dijagnozu da je očišćena od malignih ćelija, a lekari kažu da je bolest u remisiji.

Četvorogodišnja Nađa pobedila leukemiju!


To je za „Blic“ potvrdila i njena majka Jelena, koja kaže da su završene venske hemoterapije.

Posle ove najveće pobede, mala, ali jaka Nađa nasmejana je izašla s poslednjeg tretmana i rekla: „Mama, ja sam tvoj superheroj“.

- Teško mi je da opišem kako se osećam. Lekari su jako zadovoljni i rekli su nam da je vreme da se opustimo, da je najgore prošlo i da sada malo uživamo. Predstoji nam još oko godinu dana tretmana tabletama koje će lekari dozirati na osnovu analiza krvi koje će Nađi raditi jednom nedeljno, a ostalo je da se uradi još šest kontrolnih lumbalnih punkcija, koje se obavljaju na svakih šest nedelja jer je imala bolest visokog rizika. Plašim se i da izgovorim, ali to je to. Moja Nađa je pobedila - priča presrećna Jelena, koja je sa porodicom prošla pravu golgotu, ali nije posustala ni tren.

Majka dodaje da je na startu saznanje da joj je dete obolelo bilo pravi šok, ali da su je Nađin osmeh i hrabrost terali da digne glavu i učini sve kako bi joj olakšala mukotrpne terapije koje je pretrpela tokom protekle godine.

Na sreću, Jelenina porodica u mukotrpnoj borbi nije bila sama jer je zbog velikih troškova lečenja u Nemačkoj pokrenuta humanitarna akcija „Da Nađa pobedi!“ tokom koje su prikupljena znatna sredstva za Nađino lečenje u Dortmundu.

Četvorogodišnja Nađa pobedila leukemiju!


- Želim da se zahvalim svima koji su nam pomogli. Ja sam počela da pravim narukvice koje sam nazvala „Za život“ i planiram da nastavim da ih pravim i sva sredstva koja budu prikupljena tim putem nakon završetka Nađinog lečenja preusmerićemo za lečenje druge dece. Mislim da je to moj mali doprinos i praviću ih dokle god budem mogla - poručuje Jelena, a svi zainteresovani koji žele da pomognu narukvice mogu naručiti preko fejsbuk stranice „Nakit Pom - Pom“.


Izvor: Blic


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 100%
Pritisak: 999.2 mb
Vetar: 1 m/s, WSW
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?