Četvoromesečni radovi na rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine

17:04:00 30.04.2021, Komentara: 0

Novi Sad - Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine APV Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i šef Regionalne kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Alesandro Bragonzi obišli su radove na rekonstrukciji i dogradnji Kliničkog centra Vojvodine.

Četvoromesečni radovi na rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine

foto: Pokrajinska vlada

Gradnja ovih lamela traje već gotovo četiri meseca, mada je na samoj građevinskoj tabli je dopisano posebnom trakom da je početak radova april 2021. Gotovo identična delegacija prisustvovala je krajem decembra otvaranju kompletno rekonstruisane Klinike za interne bolesti, kada je i rečeno da su započeti radovi na lamelama B i C.

Prema rečima direktorke KCV Edite Stokić, to je gradilište lamela B i C Urgentno-dijagnostičkog centra, koji će obuhvatiti oko 30.000 m², raspolagaće sa 348 postelja i 16 operacionih sala. Prizemlje će sublimirati dijagnostičke procedure radiologiju, laboratoriju i nuklearnu medicinu, a drugi, treći i četvrti sprat su rezervisani za hirurške grane medicine.

- Deluje za nepoverovati šta se sve dešava u Novom Sadu. Juče je počela izgradnja nove bolnice koja je sada Kovid, a sutra će biti gradska, a evo i projekat koji stoji decenijama konačno punom parom ide napred i dobićemo Klinički centar kakav ovaj deo Srbije zaslužuje. Ovo su veliki dani za naše zdravstvo bez kojeg nemamo budućnost, a da bi budućnost bila izvesnija moramo nastaviti proces vakcinacije. Sa jučerašnjim danom u Novom Sadu je vakcinisano 125.000 građana, od toga 84.000 njih potpuno. U procentima to je 39,8 posto populacije, ali nema stajanja. Apelujem na mlade i na one između 50 i 60 godina da se vakcinišu, da zaštite sebe i svoje porodice, pa da se svi što pre vratimo normalnom životu – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.


KCV će uskoro zaposliti medicinare koji će raditi u Kovid bolnici

Klinički centar Vojvodine će zaposliti medicinare koji će kroz nekoliko meseci početi da rade u Kovid bolnici na Mišeluku, koja bi posle završetka epidemije trebalo da postane Gradska bolnica. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je rekao da Vojvodina i Novi Sad imaju dovoljno medicinara koje mogu da zaposle u zdravstvenim ustanovama čija je gradnja u toku, kao što su Kovid bolnica na Mišeluku, novi blokovi Kliničkog centra Vojvodina i Kamenica 3. On je precizirao da će za bolnicu na Mišeluku osoblje biti zaposleno i obučavano u KCV-u narednih meseci.

Četvoromesečni radovi na rekonstrukciji Kliničkog centra Vojvodine

foto: Grad Novi Sad

Lončar je kazao i da se razmišlja o tome da se medicinarima omogući da kupuju stanove u okviru već započetog projekta izgradnje jeftinih stanova za radnike službe bezbednosti. Radi se o stanovima čiji se kvadrat prodaje po ceni od 500 evra uz otplatu i do 30 godina.

Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
Vlažnost: 93%
Pritisak: 998.7 mb
Vetar: 1 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?