Četvrta žrtva koronavirusa u KCV, meštanka Temerina

12:03:00 30.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - U Kliničkom centru Vojvodine jutros je preminuo četvrti pacijent zaražen koronavirusom na teritoriji Vojvodine.

Četvrta žrtva koronavirusa u KCV, meštanka Temerina


- Reč je o ženi iz Temerina, rođenoj 1939. godine - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

On je istakao da je na teritoriji Vojvodine u ovom trenutku 147 osoba zaraženo virusom korona, a da se na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine leče njih 42.

- Najviše obolelih imamo u Novom Sadu, ukupno 47. U Pančevu je obolelo 16 osoba, na teritoriji grada Kikinde 15, u Subotici 10, a u Bačkoj Palanci devet osoba - napomenuo je Mirović.

On dodaje da su mere socijalne distance i ograničenja kretanja penzionera dale su rezultate, a to pokazuje i podatak da je od ukupnog broja obolelih 13 osoba starijih od 70 godina. Napominje da se u narednom periodu posebna pažnja mora usmeriti na zaštitu zdravstvenog sistema, jer se približavamo tome da je svaki peti oboleli zdravstveni radnik.

- Uloga, srčanost, znanje i trud naših zdravstvenih radnika, kojih u Vojvodini ima 26.000, pokazao se dostojnim ovog vremena. Bez njih u prvim redovima ne bismo mogli na adekvatan način da se suočimo sa virusom korona - napomenuo je Mirović.

Istakao je i da je u KCV u subotu stiglo još 20 respiratora koje je obezbedila Vlada Srbije, što će sa ranije dostavljenih pet, „pomoći našoj spremnosti za svaku vrstu nepovoljnijeg razvoja događaja“.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 87%
Pritisak: 994.7 mb
Vetar: 6 m/s, WSW
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?