Četvrti put sprečeno prinudno iseljenje porodice Ninić

19:07:00 31.07.2019, Komentara: 0

Novi Sad - Prinudno iseljenje porodice Ninić iz Tanurdžićeve palate zbog duga prema banci sprečeno je danas zbog procene policije da nije bezbedno.

Četvrti put sprečeno prinudno iseljenje porodice Ninić

foto: Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad

Policija je rano jutros došla u Modene 1 kako bi obezbedila sprovođenje prinudnog izvršenja, četvrto po redu, s obzirom na to da su prethodna tri sprečena zahvaljujući aktivistima Združene akcije „Krov nad glavom“.

Najavljeno je da će porodicu iz stana iseliti izvršiteljka Jasna Anđelić uz pomoć policije i uz asistenciju bravara, koji se pojavio nešto pre 10 sati. Izvršiteljka je stigla oko 10 časova i ušla u zgradu, uz zahtev da mediji ne snimaju. Aktivisti „Krov nad glavom“ bili su prisutni sve vreme u zgradi, kao i ispred nje, držeći transparente. Okupila se i nekolicina građana, a vremenom i desetak policajaca, s maricom.

Četvrti put sprečeno prinudno iseljenje porodice Ninić

foto: Združena akcija Krov nad glavom Novi Sad

U toku boravka izvršiteljke, Slobodanka Ninić, zbog čije bolesti je porodica i kasnila sa otplatom kredita u iznosu od dve rate, izašla je na prozor, preteći da će skočiti. Ubrzo je na lice mesta stigla vatrogasna ekipa, ali nije bilo potrebe za intervencijom jer je policija ubrzo procenila da se izvršenje mora odložiti.

Ova porodica je 2007. godine uzela kredit od 94.500 evra, a do danas su banci platili na ime kamata i glavnice manje od 80.000 evra i imaju još dug od 81.000 evra. Oni su se tokom godina našli u problemu sa otplatom kredita zbog bolesti Slobodanke Ninić i smanjenja prihoda, a onda je Erste banka, kako navode, zbog duga januara ove godine angažovala izvršitelja Jasnu Anđelić. U postupku koji je usledio, stan je uz procenu da vredi 120.000 evra prodat na licitaciji za 84.500 evra plus troškovi postupka i sada je usledilo iseljenje.

Punomoćnica porodice Ninić Mirjana Jovanović Tomić kaže za 021 da je kupoprodajni ugovor zaključen uz učešće dva kupca za ovu nekretninu suprotan prinudnim propisima, te da se iza cele priče krije, kako kaže, zelenašenje.

- Jedan od kupaca na licitaciji je primalac socijalne pomoći, dok je drugi registrovan kao učesnik na mnogim licitacijama gde su u pitanju nepokretosti. Ovo je obrazac po kojem se na javnim licitacijama u kojima se prodaju stanovi u postupku prinudne naplate pojavljuju isti kupci - navodi Jovanović Tomić.

Inače, porodica je podnela krivičnu prijavu protiv izvršitelja i kupaca, kao i tužbu za utvrđivanje ništavnosti kupoprodajnog ugovora.


Izvor: 021, N1


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
14°
Vlažnost: 67%
Pritisak: 995.5 mb
Vetar: 5 m/s, W
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?