„Ciklonizacija“ nastavlja dezinfekciju ulica i zgrada

08:03:00 29.03.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Ekipe „Ciklonizacije” od četvrtka uveče ponovo su na terenu i nastavljaju borbu protiv širenja koronavirusa. Ti tretmani sprovode se po odluci novosadskog Štaba za vanredne situacije od 19. marta ove godine, a bili su pauzirani zbog snega.

„Ciklonizacija“ nastavlja dezinfekciju ulica i zgrada


Dezinfikuju se celi blokovi u okolini svih zdravstvenih ustanova na teritoriji grada: Kliničkog centra Vojvodine, zgrade Hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne bolnice za reumatske bolesti, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja „Novi Sad”. Obuhvaćeni su i kvartovi u okolini gerontoloških centara, kao i u ulicama u širem centru Novog Sada, svim bulevarima i važnijim i frekventnijim saobraćajnicama.

Tretman se izvodi najsavremenijim ULV generatorima s kamiona, terenaca i automobila „Ciklonizcije” svakodnevno, a akcija će trajati sve dok, po preporuci struke, to bude potrebno.

Po odluci Štaba za vanredne situacije Novog Sada, od 17. marta, u cilju dodatnih preventivnih mera, sprovedi se i dezinfekcija ulaza stambenih zgrada. Ta odluka je doneta da bi se dodatnim preventivnim merama zaštitili zdravlje i životi građana, u cilju sprečavanja širenje koronavirusa.

– Tretmani se izvode tako što operativci „Ciklonizacije” idu od ulaza do ulaza po svim delovima grada – od centra prema obodima. Dezifinkuju se ulazi, gelenderi, holovi zgrada, hodnici, liftovi... Ovih dana završava se prvi krug dezinfekcije i počinje drugi po istom sistemu. Ta mera biće, takođe, na snazi dokle god bude potrebno – ističe menadžer za odnose s javnošću „Ciklonizaciji“ Dario Aćimović.

Grad Novi Sad saopštio je da upravnici stambenih zgrada nemaju potrebe da se posebno obraćaju na kol-centar „Ciklonizacije” da bi zakazivali termine. Iz Štaba ističu da je reč o dodatnim merama zaštite koje sprovodi Grad Novi Sad i da sugrađani nikako ne smeju da prekinu primenu higijenskih i sanitarnih mera prevencije u cilju sprečavanja širenja zaraze. Na upravnike zgrada se takođe apeluje da se ne oslanjaju samo na mere dezinfekcije, već da paralelno organizuju pojačano održavanje higijene u zajedničkim prostorijama.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Delimično oblačno
13°
Vlažnost: 51%
Pritisak: 1004.6 mb
Vetar: 4 m/s, WNW
Sub 3° - 16° Malo i umereno oblačno
Ned 6° - 12° Kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?