Ciklonizacija počela suzbijanje komaraca na Novom naselju

20:04:00 19.04.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Novosadska „Ciklonizacija“ prethodnih dana je počela prve tretmane u okviru ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od komaraca.

Ciklonizacija počela suzbijanje komaraca na Novom naselju


Kako navode u ovom preduzeću, u prethodnih nedelju dana izvedeni su tretmani protiv larvi i odraslih komaraca u podrumima stambenih zgrada na Novom naselju, koje su pod vodom. Sinoć su izvedeni i prvi tretmani protiv odraslih komaraca na otvorenom, u blokovima oko ulica Mileve Marić, Bate Brkića, Seljačkih buna i okoline.

Iako je veći deo kapaciteta „Ciklonizacije“ bio angažovan na sprovođenju dezinfekcije, u preduzeću poručuju da su pratili i stanje sa krpeljima i komarcima. Po rečima portparola „Ciklonizacije“ Darija Aćimovića, bez obzira na vanredno stanje i opasnost od širenja korona virusa, ovo preduzeće nikako nije smelo da zapostavi aktivnosti na programima zaštite zdravlja građana od komaraca i krpelja, koji takođe prenose opasne zarazne bolesti.

- Naše ekipe već mesec dana prate i stanje sa komarcima i krpeljima na teritoriji Grada Novog Sada. Prati se vodostaj Dunava i stanje na kanalima, temperature i očekivana izvorišta komaraca. Za sada je primećeno da su aktivirana pomenuta izvorišta iz zgrada na Novom Naselje i zato je ekspresno reagovano, kako bi se sprečilo širenje problema - navodi Aćimović.

Takođe, navodi Aćimović, već od danas kreće monitoring krpelja svih uređenih zelenih javnih površina u gradu i prigradskim naseljima. Na osnovu rezulata ovog monitoringa, već u narednih nekoliko dana, može se očekivati i serija tretmana protiv krpelja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
13°
Vlažnost: 54%
Pritisak: 998.6 mb
Vetar: 1 m/s, N
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?