„Ciklonizacija“ pred praznika tretira izletišta, parkove, igrališta …

11:04:00 26.04.2023, Komentara: 0

Novi Sad – „Ciklonizacija“ je počela novi krug tretmana u okviru ovogodišnje sistematske akcije zaštite zdravlja građana od krpelja.

„Ciklonizacija“ pred praznika tretira izletišta, parkove, igrališta …

Foto: Ciklonizacija




Kako navode iz ovog preduzeća, planirano je da do prvomajskih praznika, i tradicionalno velikog broja izletnika, tretmanima budu obuhvaćene sve uređene zelene javne površine u gradu, prigradskim naseljima i selima za koje monitoring pokaže prisustvo krpelja.

- Prvi krug tretmana izveden je još krajem marta. Tada su obuhvaćeni i grad i prigradska naselja. Sada smo, tokom protekle nedelje izveli novi krug monitoringa koji je obuhvatio kompletnu teritoriju Grada Novog Sada. Na osnovu monitoringa već su i počeli novi tretmani. Koristimo svaki momenat odgovarajućih meteoroloških uslova, kako bi do praznika, kada se očekuje boravak većeg broja građana u prirodi, obuhvatili sve predviđene površine - kaže menadžer za odnose sa javnošću „Ciklonizacije“ Dario Aćimović.

Sistematska akcija sprovodi se po nalogu i u saradnji sa gradskom upravom, a tretmanima će biti obuhvaćene uređene zelene javne površine, posebno parkovi, igrališta za decu, prostori određeni za istrčavanje kućnih ljubimaca i šetališta.

Takođe, pre praznika, a po nalogu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu prirode, izvedeni su i tretmani protiv krpelja na izletrištima na Fruškoj gori, ističe Aćimović.

Inače, krpelji su najaktivniji u proleće i u ranu jesen, te će u ovom periodu i tretmani biti češći, ali će se stanje pratiti tokom cele sezone i reagovaće se na svaku pojavu krpelja.

Sistematski pristup suzbijanju krpelja odgovor je novosadske gradske uprave i „Ciklonizacije“ na činjenicu da se iz godine u godinu beleži povećanje procenta zaraženih krpelja koji prenose opasnu lajmsku bolest.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
20°
Vlažnost: 43%
Pritisak: 994.6 mb
Vetar: 4 m/s, S
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?