Čišćenje i odbrana Šodroša danas u 16h

12:10:00 19.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad - Protest zbog planirane gradnje mosta i jučerašnjih nereda biće održan danas, 19. oktobra na Šodrošu. Okupljanje je u 16 časova u Šodroš Survivor kampu.

Čišćenje i odbrana Šodroša danas u 16h


Protest organizuje Ekološki front Novi Sad, koji je pozvao građane na „čišćenje Šodroša“.

Juče su radnici započeli pripremu terena za razminiranje i gradnju četvrtog mosta na Dunavu, čemu su se suprotstavili aktivisti. Reagovala je i policija i nekoliko njih privela. Desetoro aktivista koji su juče uhapšeni na Šodrošu pušteno je na slobodu i protiv njih će biti podnete prekršajne prijave. Jedna aktivistkinja koja je izgrebala policajca po licu će biti krivično gonjena.

Na Ribarskom ostrvu jutros nema radnika, ali pripadnici MUP-a i dalje čuvaju ogradu budućeg gradilišta pomoćne konstrukcije Kineskog mosta. Aktivisti koji dežuraju u „Šodroš survivor kampu“ su tokom noći više puta obilazili gradilište i policajcima nudili tople napitke i hranu, ali kako navode za 021.rs, pripadnici snaga bezbednosti nisu ništa uzeli. Tokom jutra kroz kamp je prošla i patrola Žandarmerije koja nije razgovarala sa aktivistima i izgledalo je da samo patroliraju tim delom Ribarskog ostrva.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Vedro
Vlažnost: 87%
Pritisak: 1003.4 mb
Vetar: 2 m/s, W
Pet 3° - 15° Malo i umereno oblačno
Sub 3° - 17° Malo i umereno oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?