"Čistoća" proširila vozni park kupovinom auto-smećara i auto-čistača

13:11:00 27.11.2016, Komentara: 0

Novi Sad - JKP "Čistoća" obnovilo je vozni park sa desetak novih vozila. Reč je o auto-smećarima i auto-čistilicama najmodernije tehnologije za šta je izdvojeno više od 200 miliona dinara.

"Čistoća" proširila vozni park kupovinom auto-smećara i auto-čistača

Prilikom smotre novih vozila, najavljeno je da će u narednom periodu biće nabavljena još dva mala auto-smećara, koji će olakšati sakupljanje otpada u prigradskim naseljima gde veća vozila ne mogu da prođu, kao i još dva kamiona za pražnjenje korpi za otpatke.

Gradonačelnik iloš Vučević rekao je da je "Čistoća" deo voznog parka obnovila iz sopstvenih sredstava, a deo je finansirao Grad putem kapitalnih investicija.

- Nabavljena su najmodernija vozila za održavanje javne higijene, a paralelno se radi na proširenju mreže podzemnih kontejnera, kao i na zameni nazemnih kontejnera. Ni jedno komunalno preduzeće na svetu ne bi imalo dovoljno kapaciteta za korektan rad ako se smeće ne odlaže kako je predviđeno. Evropska prestonica kulture podrazumeva i da svako od nas vodi računa o čistoći grada - rekao je Vučević.

On je takođe izjavio da su konačno preduzeti koraci za rešavanje višedecenijskog problema gradske deponije. Naime Grad, u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine i Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine, učestvuje u izradi studije izvodljivosti za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom. U pitanju je izuzetno skup projekt koji treba da traje oko tri godine, a ovo je prvi put da se priprema neophodna dokumentacija za rešavanje tog važnog pitanja.

Direktor JKP "Čistoća" Vladimir Zelenović najavio je da će projekat primarne selekcije otpada na ambalažni i komunalni, koji se realizuje u širem centru, u narednom periodu biti proširen i na druge delove grada, kao i na prigradska naselja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
15°
Vlažnost: 48%
Pritisak: 998.5 mb
Vetar: 2 m/s, NNE
Pet 4° - 19° Malo i umereno oblačno
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?