"Čistoća" uklonila 40 divljih deponija

13:08:00 31.08.2019, Komentara: 0

Novi Sad - JKP "Čistoća" je ove sedmice uklonila više od 40 divljih deponija i uredili oko 52 javne površine, na kojima su nemarni građani rasuli komunalni otpad.

Kako je saopšteno iz tog preduzeća, uklanjanje otpada bilo je pojačano da se ne bi širio neugodan miris zbog truljenja komunalnog otpada, koji je direktno izložen suncu i visokim temperaturama.

"Čistoća" uklonila 40 divljih deponija

Oni su još jednom podsetili građane da se krupni, kabasti otpad, stara sanitarna oprema i šut ne odlažu u kontejner za komunalni otpad, pored kontejnera ili na javnoj površini već u veliki kontejner za krupni otpad.

"Akcija jesenjeg uklanjanja krupnog otpada počinje od sledeće nedelje, a o mestu i vremenu gde i kada će biti postavljeni veliki kontejneri možete se informisati putem našeg sajta, Fejzbuk stranice i u medijima. Takođe, krupan otpad možete doneti na Gradsku deponiju gde je prijem besplatan a prostor gde se istovara pristupačan", kaže direktor Čistoće Vladimir Zelenović.

U "Čistoći" apeluju na građane da se ponašaju savesno i ne narušavaju higijenu grada i da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored kontejnera, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini.

Ujedno, problem im stvara i građevinski šut koji građani ostavljaju pored, ali i u kontejneru.

"Kada u kontejnerima završi građevinski šut, beton, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali koje naši radnici ne primete zbog drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulički sistem na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova", navode u "Čistoći".


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
17°
Vlažnost: 55%
Pritisak: 1004.0 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Sub 8° - 22° Pretežno sunčano
Ned 9° - 27° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?