Čitanje jermenske književnosti kod gradilišta solitera

13:03:00 30.03.2016, Komentara: 0

Novi Sad - "Pokret uličnih čitača" pozvao je Novosađane preko društvenih mreža da im se danas, od 17 sati, pridruže u čitanju jermenske književnosti, na mestu nekadašnje Jermenske crkve gde su srušeni objekti zbog gradnje solitera od 13 spratova.

Čitanje jermenske književnosti kod gradilišta solitera

"Okupljamo se da čitamo jermensku knjževnost na mestu nekadašnje Jermenske crkve i svega što od nje nije ostalo. Takođe ćemo baciti pogled i na mesto nekadašnje Novosadske banke i na parolu koja se vidi iza sada srušene zgrade: 'Ono što voliš danas sačuvaj za sutra'", navodi se u pozivu Novosađanima.

Pokret uličnih čitača bavi se čitanjem na javnim prostorima, a današnji skup samo je još jedna u nizu reakcija na rušenje zaštićene zgrade banke kao kulturno-istorijskog spomenika, izmeštanje spomenika jermenskoj porodici i gradnje solitera, koji se prema mišljenju mnogih stručnjaka ne uklapa u prostornu celinu Novog Sada.

Iz "Pokreta uličnih čitača" mole građane da na ovaj događaj ponesu knjigu jer se, kako tvrde, neće dešavati ništa osim čitanja.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.0 mb
Vetar: tiho m/s, -
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?