Članovi zagrebačkog teatra napadnuti u centru Novog Sada, napadači ih pitali da li su iz Hrvatske

15:12:00 20.12.2022, Komentara: 2

Novi Sad – Grupa mladića napala je rano jutros dvojicu članova zagrebačkog Teatra ITD (&TD) u centru Novog Sada. Oni su napadnuti oko 3.30 časova u Nikolajevskoj porti.

Članovi zagrebačkog teatra napadnuti u centru Novog Sada, napadači ih pitali da li su iz Hrvatske


Prema saznanjima 021.rs, napad je kvalifikovan kao nasilničko ponašanje i traga se za grupom od četiri-pet mladića. Napadnuti članovi Teoatra ITD su u policiji svedočili da je do napada došlo nakon što su ih mladići presreli i pitali da li su iz Hrvatske.

Teatar ITD funkcioniše u okviru Studentskog centra u Zagrebu. Ekipa ovog pozorišta boravila je u Novom Sadu zbog izvođenja predstave "Bura" u okviru "Synergy" festivala u Novosadskom pozorištu.

Članovi teatra su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine gde im je pružena pomoć. U KCV su naveli da su strani primljeni sa lakim telesnim povredama i da su nakon ukazane lekarske pomoći, posmatranja i zbrinjavanja pušteni na kućno lečenje. Oni su nakon puštanja iz bolnice, tokom prepodneva, otputovali u Hrvatsku.

Teatar ITD (&TD) bio je među pet pozorišta iz regiona koja su učestvovala na petom festivalu Synergy, koji se organizovao od 15. do 19. decembra u Novosadskom pozorištu. U fokusu ovogodišnje „Sinergije“ bila je ugroženost žena, a od svog osnivanja ova manifestacija se bavi ugroženim kategorijama društva.


Izvor: 021.rs


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

Deki

, *.dynamic.isp.telekom.rs

Evropska prestonica kulture!


Natasa

, *.dynamic.sbb.rs

Sramota me je umesto baraba koje su napale momke a sramota me je sto je ovo, cini se, jedina poruka.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
Vlažnost: 93%
Pritisak: 1004.5 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?