Čortanovci i Banstol odsečeni od sveta

14:02:00 05.02.2019, Komentara: 2

Novi Sad - Stanovnici Čortanovaca i Banstola traže da JGSP „Novi Sad“ uvede autobusku liniju do tih mesta, pošto su obustavljanjem železničkog saobraćaja na minimum godinu dana praktično ostali bez veze sa Novim Sadom.

Čortanovci i Banstol odsečeni od sveta


Ukidanjem vozova samo je otežana ionako loša povazanost javnim prevozom Banstola sa Karlovcima i Novim Sadom. U tom naselju, prema nekim procenama, živi oko 3.500 ljudi.

- Pre godinu dana, tačnije 30. januara 2018, uputili smo molbu-peticiju sa 150 potpisa JGSP-u „Novi Sad“ da obnovi ili otvori novu linuju do Banstola i uskoro dobili pismeni odgovor da nas u planu za otvaranje autobuske linije do Banstola (Čortanovaca) za 2018. godinu, nema – kaže za Dnevnik predsednik Udruženja „Klub svih generacija“ Branko Simonović.

- Počela je, evo, i 2019, verovatno nas nema ni sad. Sigurno nisam jedini koji ne razume u čemu je problem. Postoji javno preduzeće koje se bavi prevozom putnika, postoji put do Banstola, koji je nedavno obnovljen i veliki broj putnika spremnih da plate prevoz. Međutim, sad to nije samo naš problem. Ukidanjem železničkog saobraćaja na relaciji Beograd-Novi Sad bez javnog prevoza do Novog Sada ostaje i veliki broj žitelja Beške i Čortanovaca, pa se nadamo da će Pokrajina i nadležno ministarstvo nešto učiniti da se ovaj problem što pre reši – dodaje Simonović.

U JGSP „Novi Sad“ kažu nemaju liniju do Čortanovaca, s obzirom na to da to mesto ne pripada novosadskoj opštini, ali da u sklopu tržišnog poslovanja imaju mogućnost uvođenja međumesnih linija, pa zbog iskazane potrebe razmatraju da registruju autobusku liniju do Čortanovaca.

- Autobuska linija na pomenutoj relaciji bila bi u kategoriji međumesne, pa je prilikom njenog uvođenja potrebno da se sprovede proces usaglašavanja sa međumesnim autobuskim linijama drugih prevoznika koji obavljaju linijski prevoz putnika na ovoj relaciji, ili na području opština Novi Sad, Sremski Karlovci, Inđija (Čortanovci). Pomenuti šestomesečni proces se obavlja jednom godišnje kod Privredne komore Srbije, nakon čega sledi registracija reda vožnje kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije - navode u JGSP-u.


Izvor: Dnevnik


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

2 komentar(a)

marko

, *.dynamic.isp.telekom.rs

ej drzavo, kakve veze ima priv. komora sa redom voznje......


Jasmina

, *.dynamic.a1.rs

I sta je sad ovde jasno?Briga nas bas za vas 3 500 hiljade.Te vase procedure iz godine u godinu su bruka i sramota.DAJTE PREVOZ.


Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
18°
Vlažnost: 49%
Pritisak: 995.8 mb
Vetar: 5 m/s, SSW
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?