Čoveka na Detelinari nije usmrtio pas, umro prirodnom smrću

07:07:00 18.07.2024, Komentara: 0

Novi Sad – Novosađanin Z. B. (56) umro je prirodnom smrću, a ne kako se u početku sumnjalo da ga je usmrtio pas čiji je vlasnik njegov sin G. B. (24).

Čoveka na Detelinari nije usmrtio pas, umro prirodnom smrću

Kako je potvrdilo Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu, nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica u pretkrivičnom postupku, te nakon izvršene obdukcije, utvrđeno je da je smrt nastupila prirodnim putem.

Sinu pokojnog Z.B., koji je vlasnika psa za kojeg se sumnjalo da je u ponedeljak usmrtio njegovog oca u stanu na Detelinari, a kojeg su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili zbog postojanja osnova sumnje da je učinio teško delo protiv opšte sigurnosti, rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu izrečena je mera zabrane napuštanja boravišta u Novom Sadu, kao i obaveza javljanja jednom nedeljno Policijskoj upravi Novi Sad, Policijskoj ispostavi Detelinara.

Njemu je delo prekvalifikovano i tereti se za krivična dela kršenje porodičnih obaveza i ubijanje i zlostavljanje životinja.

Takođe, iz novosadskog Osnovnog javnog tužilaštva su pojasnili da se pas rase američki stafordski terijer, a ne pit bul, po nalogu tog tužilaštva nalazi na opservaciji u JKP „Zoohigijena i veterina“, kao i da Veterinarska inspekcija preduzima odgovarajuće mere i radnje iz delokruga svoje nadležnosti.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
23°
Vlažnost: 61%
Pritisak: 1005.9 mb
Vetar: 3 m/s, SE
Ned 18° - 33° Pretežno sunčano
Pon 20° - 26° Kiša

Anketa

Kupate li se na Štrandu?