Crna Gora izručila Srbiji Ivana Kontića

13:12:00 08.12.2020, Komentara: 0

Novi Sad - Nikšićanin Ivan Kontić (30), koji je osumnjičen za pokušaj ubistva M. M. u Novom Sadu, izručen je jutros pravosudnim organima Srbije, saopštio je njegov branilac advokat Damir Lekić.

Crna Gora izručila Srbiji Ivana Kontića


Kako prenose Vijesti, Lekić je kazao da su srpski policajci jutros došli po Kontića i preuzeli ga, kako bi učestvovao u sudskom postupku koji se protiv njega vodi u Srbiji.

I crnogorska policija je potvrdila da je Kontić izručen.

- Danas je realizovana ekstradicija državljanina Crne Gore I.K. (30) iz naše države u Republiku Srbiju. Ovo lice se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Beograd radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju - kazali su iz UP.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je vlastima Crne Gore molbu za izručenje Kontića, nakon što se u medijima i na društvenim mrežama pojavio snimak brutalnog prebijanja M. M. u Novom Sadu, 24. avgusta.

Na snimku se vidi kako muškarac besomučno tuče drugog muškarca nakon što ga je oborio, a zatim mu lomi ruke.

Podsetimo, službenici crnogosrke Uprave policije uhapsili su Kontića 11. oktobra, u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno vedro
22°
Vlažnost: 50%
Pritisak: 1005.1 mb
Vetar: 2 m/s, SE
Sub 12° - 28° Pretežno sunčano
Ned 13° - 28° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?