Čuružaninu pritvor zbog pretnji sudiji i napada na stražare

19:10:00 27.10.2022, Komentara: 0

Novi Sad – Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu, na predlog tužilaštva, odredila je pritvor do 30 dana M. D. (26) iz Čuruga, osumnjičenom da je u utorak u sudnici pretio sudiji i napao sudske stražare.

Čuružaninu pritvor zbog pretnji sudiji i napada na stražare


Njemu se stavlja na teret da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu, pritvor protiv osumnjičenog M. D. je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koje je osnovano sumnjiv, a može trajati do 24. novembra.

Do incidenta je došlo kada je M. D. u sudsku zgradu 25. oktobra privela policija iz Žablja kako bi prisustvovao glavnom pretresu u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog neovlašćenog držanja droge.

U toku glavnog pretresa, okrivljeni je počeo da vređa postupajućeg sudiju i odmah je upozoren od strane pravosudnih stražara, koji su bili prisutni u sudnici. Potom je napao pravosudne stražare, ali je blagovremenom reakcijom savladan upotrebom fizičke snage, bez upotrebe sredstava prinude. Okrivljeni je zadržan do dolaska pripadnika policije, koji su ga sproveli u policijsku stanicu, radi dalje obrade.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
10°
Vlažnost: 100%
Pritisak: 994.1 mb
Vetar: 1 m/s, SE
Sre 9° - 15° Poslepodnevni pljuskovi
Čet 4° - 15° Promenljivo oblačno

Anketa

Treba li poništiti izbore?